Gezonde Woning

50 jaar geleden bestond de lucht uit 280/1.000.000 CO2 moleculen. In 2018 is dat al gestegen naar 400/1.000.000 CO2 moleculen.

Deze getallen zeggen ons niet zoveel, maar dat de luchtkwaliteit buiten achteruit gaat doordat het CO2 gehalte stijgt, is een simpel en ongezond gegeven. Maar ook fijnstof, dat onder andere voortkomt uit koken en meubilair zijn grote boosdoeners voor de luchtkwaliteit in huis. En het vervelende is dat we een slechte luchtkwaliteit niet kunnen zien en over het algemeen ook niet kunnen ruiken.

Wel zullen mensen met allergieën of longaandoeningen lichamelijk merken dat de luchtkwaliteit slecht is, maar ook voor gezonde mensen heeft een slechte luchtkwaliteit gevolgen voor de gezondheid.

Aan de verduurzaming van Nederland om de CO2 terug te brengen wordt hard gewerkt door nieuwe wetgeving van de overheid, waardoor onder andere de projectontwikkelaars en aannemers goed geïsoleerde en gasloze woningen bouwen met warmtepompen en zonnepanelen. Wij, als bouwer en ontwikkelaar, willen echter méér doen dan alleen te voldoen aan de wetgeving.

Wij proberen huizen te maken die niet alleen draaien om duurzaamheid, maar ook om veiligheid en gezondheid. We maken overzichtelijke en veilige buurten. Stenen huizen hebben de meeste waarde en daarin voelen we ons het veiligst. En door toepassing van de Gulden Snede in onze ontwerpen, creëren we een woning die in goede balans is. En voor de gezondheid is balans van grote waarde. Daarom zorgen we niet alleen voor balans in het ontwerp, maar willen we ook zorgen voor balans in de luchtkwaliteit, zodat de woning gezond en comfortabel aanvoelt.
Daarom zijn wij, met onze partners, aan het onderzoeken of we een Gezonde Woning kunnen ontwikkelen. Hoe fantastisch zou het zijn om binnen een gezondere luchtklimaat dan buiten te ontwikkelen? Dan voelen we ons prettiger, slapen we en functioneren we beter waardoor we beter in balans zijn en blijven.

Deel

Laura, HR Manager

“Ik heb nieuwe vacatures online gezet. Word jij onze nieuwe collega?”

Daag jezelf uit en kom werken bij de Scholtens Groep.