Toekomstbestendige gebiedsontwikkelingen

๐—›๐—ผ๐—ฒ ๐—ธ๐˜‚๐—ป๐—ป๐—ฒ๐—ป ๐˜„๐—ฒ ๐—ด๐—ฒ๐—ฏ๐—ถ๐—ฒ๐—ฑ๐˜€๐—ผ๐—ป๐˜๐˜„๐—ถ๐—ธ๐—ธ๐—ฒ๐—น๐—ถ๐—ป๐—ด๐—ฒ๐—ป, ๐—ผ๐—ฝ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—ด๐—ฒ๐—ฏ๐—ถ๐—ฒ๐—ฑ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐˜„๐—ผ๐—ป๐—ฒ๐—ป ๐—ฒ๐—ป ๐˜„๐—ผ๐—ผ๐—ป๐—ผ๐—บ๐—ด๐—ฒ๐˜ƒ๐—ถ๐—ป๐—ด, ๐˜๐—ผ๐—ฒ๐—ธ๐—ผ๐—บ๐˜€๐˜๐—ฏ๐—ฒ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ป๐—ฑ๐—ถ๐—ด ๐—น๐—ฎ๐˜๐—ฒ๐—ป ๐—ณ๐˜‚๐—ป๐—ฐ๐˜๐—ถ๐—ผ๐—ป๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป?

Hoe kunnen we gebiedsontwikkelingen, op het gebied van wonen en woonomgeving, toekomstbestendig laten functioneren?

De opgave van Nederland is om de komende jaren 1 miljoen woningen te realiseren. Dit moet plaatsvinden in regioโ€™s met weinig ruimte. Ook het klimaat heeft invloed op onze omgeving en vragen ruimte om toekomstige klimaatveranderingen op te vangen.

De samenleving verandert. Het traditionele gezin is niet meer de norm. Relaties zijn vluchtiger door de invloed van Tinder, Grindr en Happn en mensen kiezen er ook bewust voor om geen relatie meer te hebben. Het gevolg is een toename van het aantal een-persoonshuishoudens.

Er ontstaan nieuwe waarden en behoeften in de samenleving. De jonge generaties lijken minder bereid om werkweken van 40 uur te draaien als dat hun kwaliteit van leven aantast. Zij kiezen in de eerste plaats voor welzijn en geluk.

Gebiedsontwikkelingen bieden mogelijkheden om deze maatschappelijke en duurzame ambities bij elkaar te brengen. Peter Krol onderzocht de trends die van invloed zijn om onze woonomgeving toekomstbestendig te laten functioneren.

Deel

Laura, HR Manager

โ€œIk heb nieuwe vacatures online gezet. Word jij onze nieuwe collega?โ€

Daag jezelf uit en kom werken bij de Scholtens Groep.