ECO_nomy

Er bestaan microtrends, ook wel producttrends, zoals gin-tonic van de tap, de nieuwste Virtual Reality beleving of de microchip in je arm die alle deuren opent, maar je hebt natuurlijk ook macrotrends, grote verschuivingen die wel 50 jaar voortgaan.

Daar komen containerbegrippen uit voort die iedereen wel kent. Digitalisering. Globalisering. Vergrijzing. Robotisering. Verduurzaming. Verstedelijking. Polarisering. En daar voegt Buro Zorro er graag 1 aan toe. ECO_nomy.

ECO_nomy staat voor het samengaan van de economie met de macrotrend verduurzaming. Ons economisch systeem is lang niet future proof geweest. Alles draaide om snelle resultaten, groei en winst, zonder dat er gekeken werd naar duurzaamheid. Voor nieuwe generaties is het moeilijk om de toekomst vol vertrouwen tegemoet te zien: grondstoffen raken op, het klimaat staat onder hevige druk, enorme urbanisatie zorgt voor problemen. Dus: sustainable business is the future. Here comes ECO_nomy! Dit is heel erg zichtbaar in de verschuiving van bezit naar gebruik, van hebben naar lenen, leasen, sharen, delen.

Ego wordt eco. Het gaat niet om wat we hebben, maar om wat we toevoegen. Om waardecreatie. Van snelle winst met perverse prikkels naar duurzame winst, social value. Een paar maanden geleden stond er een topstuk in het Financieel Dagblad: Unilever, Philips, Campina en Ahold zetten zich gezamenlijk in voor een duurzame toekomst onder de noemer Global problems, Dutch solutions. AH is bezig alle filialen, kantoren en distributiecentra op zelfopgewekte energie te laten draaien. Unilever heeft 97% minder afval uit eigen productie sinds 2008. KLM vliegt op LA op biobrandstof uit frituurvet.

Bij aankoop van een Scholtens woning krijgt de koper een ‘gebouw gebonden handleiding‘ van Scholtens mee voor efficiënt energiegebruik.

#Trendtip Denk circulair. Bier uit regenwater zoals het bedrijfje Hemelswater maakt, de batterij uit je auto een tweede leven geven in duurzame energieopslag zoals autobedrijf Peter Ursem doet met accurecycling. Een gebouw als grondstoffenbank. Geef je business een tweede of zelfs een derde leven!

Jeanneke Scholtens

Eco_nomy

Deel

Laura, HR Manager

“Ik heb nieuwe vacatures online gezet. Word jij onze nieuwe collega?”

Daag jezelf uit en kom werken bij de Scholtens Groep.